Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Dubieuze praktijken bij beleggingen

Opnieuw is een beleggingsfonds gevonden, dat zich met 'piramide-achtige' constructies staande heeft proberen te houden. In dit geval gaat het volgens de AFM om beleggingsfonds 'Partrust'. Ondanks de betrouwbaar ogende naam lijkt ook dit fonds beleggers fors te hebben misleid met oneerlijke handelspraktijken.

Gebrekkige informatie
In een rapport, dat de AFM publiceerde, naar aanleiding van een onderzoek bij Partrust, schrijft de AFM, dat het bedrijf besluiten kon nemen, die zij anders niet had kunnen nemen, door de gebrekkige informatie die aan de klanten van Partrust werd verstrekt.

Aangifte
In totaal beheert  het noodlijdende Partrust 40 miljoen euro voor zo'n 240 investeerders, die ieder minimaal eur.50.000 inlegden. De AFM heeft inmiddels aangifte gedaan bij het openbaar ministerie.

Meer bedrijven
Partrust is een van de tien bedrijven die de AFM op de korrel heeft. Bij een daarvan zou het zelfs gaan om een beleggingsfraude met meer dan 70 miljoen euro.

Piramide-constructies
De AFM zei onlangs nog, dat het bij deze zaken gaat om piramide-achtige constructies, zoals in de Amerikaanse Madoff-zaak. Daarbij wordt geld van nieuwe beleggers gebruikt om als 'gerealiseerde winst' uitkeringen te kunnen doen aan eerdere instappers. Dit soort constructies storten in wanneer de toestroom van nieuwe inleggers stopt. Bijvoorbeeld als gevolg van de credietcrisis.

Commentaar
Hoe hoger het rendement, hoe groter het risico. Deze oude volkswijsheid gaat al jaren op. Het is dan ook altijd verstandig om eerst onderzoek te doen naar de achtergronden van de 'hoge rendementen', voordat besloten wordt ergens in te stappen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-05-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.